29 Eylül 2008 Pazartesi

Bu Esekligi Herkez Yapmaz

Afyonkarahisar’da bir kişi, Şuhut ilçesinden Taşoluk beldesine giderken yolda donarak öldü. Sahibini taşıyan eşek, dondurucu soğuğa rağmen dört gün boyunca baş ucundan ayrılmadı.

AFYONKARAHİSAR’ın Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Taşoluk Beldesi’nde oturan 70 yaşındaki Ramazan Kiraz geçen cumartesi günü yeni satın aldığı eşekle evine dönerken yolda donarak öldü. Dağ yolunda yuları koluna bağlı sahibinin cesedinin yanında kar altında 3 gün geçiren eşek, açlıktan Ramazan Kiraz’ın bastonunu kemirdi. Bir çobanın görüp yerini haber verdiği ceset ve eşek, kar küreyerek olay yerine giden belediye ekipleri tarafından beldeye getirildi.

Taşoluk Beldesi’nin Çankaya Mahallesi’nde yaşayan evli ve 4 çocuk babası 70 yaşındaki Ramazan Kiraz, 16 Şubat Cumartesi günü sabah erkenden Şuhut İlçesi’ne eşek satın almaya gitti. Eşeği satın alan Kiraz, kendisine alışık olmayan hayvanın ürküp kaçmasını önlemek için yularını bir iple bileğine bağladı. Yolunun üzerindeki Dadak Köyü’ndeki bir tanıdığının yanında bir süre dinlenip karnını doyuran Ramazan Kiraz, saat 16.00 sıralarında evine dönmek üzere kestirme dağ yoluna çıktı. 20 kilometrelik yolun büyük bölümünü aşan Kiraz, beldeye çok kısa bir mesafe kala, tipi halinde yağan kar ve şiddetli soğukla başedemeyerek eşekten düştü. Karların içinde donarak ölen Kiraz’ın yularını koluna iple bağladığı eşek hareket edemeyince kar altında ve soğukta aç bir halde 3 gün cesedin yanında bekledi. Dün sabah beldeye erzak almaya gelen bir çoban eşeği fark edip yanına gidince Ramazan Kiraz’ın yaklaşık 1 metre kar yığının altındaki cesedini buldu. Çobanın haber vermesiyle Taşoluk Belediyesi ekipleri, iş makineleriyle yolu açarak ceset ve eşeğe ulaştı.

AÇLIKTAN BASTONU KEMİRMİŞ

3 gün aç kalan eşeğin, Ramazan Kiraz’ın bastonunu kemirmiş olduğunu gören ekiptekilerin yüreği sızladı. Kiraz’ın cesedi Sinanpaşa Cumhuriyet Savcısı ile jandarma tarafından incelendikten sonra, otopsi yapılmak üzere Sinanpaşa Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Otopsisi tamamlanan cenaze bugün ailesine teslim edildi. Kiraz, sabah düzenlenen cenaze töreninden sonra Taşoluk Belediye Mezarlığı’nda toprağa verildi. Ölen Ramazan Kiraz’ın çocuklarına teslim edilen eşeğin durumunun ise iyi olduğu belirtildi.

http://www.egeliyim.net/haber/?132-Bu_Esekligi_Herkez_Yapmaz.html


0 yorum: